Publicaties

 Unexpected benefits,

One of our clients couldn’t find the right solution for drying his crates. After a search he come in contact with Sanders Machinebouw B.V. and dropped his question.

According to the client specifications Sanders Machinebouw needed to provide a solution which would be able to dry the crates and regenerated the rest energy with approx. 50%.

The result was a solution with unexpected benefits!

As shown in the video the robot pics up 4 crates at the same time.
The crates accelerate within 0.75 sec. from 0 rpm up to 800 rpm and back to 0 rpm in 0.75 sec.

After researching and testing the possibilities we were able to provide a solution to reduce the rest fluids on the crates from approx. 80/ 90 grams per crate with 90%. When common water was used were able to reduce the rest fluids even back to over 95%.

Regenerating the energy resulted in a reduction from 100 kW/ hour back to 95 kW/ hour, which was an enormous positive result.

A perfect working solution with unexpected benefits and a satisfied client.

 


 

Product sort system AM-Flow

De customer case,

Onze klant AM-Flow heeft ons benaderd met de vraag of wij een modulair systeem konden ontwikkelen voor het sorteren van een grote variatie in 3D-geprinte artikelen, en dit alles binnen een uitdagende korte levertijd. Deze sorteermodule met product doorvoer conveyor moest samengesteld worden met AM-Flow’s eigen ontwikkelde 3D-onderdelen scanner en identificeer unit (AM-VISION).
 

Specificaties,

Naast de standaard klantspecificaties zoals snelheid en materiaalkeuze waren er andere belangrijke features die in het ontwerp toegevoegd moesten worden. Zo dient het een modulair systeem te worden uitgevoerd met een clean en strak design waarbij alle kabels netjes binnen het systeem verwerkt zijn. Tevens dient de sorteerunit uitgevoerd te kunnen worden met zowel een pneumatische of een elektrische aansturing van de pushers. Het voordeel van deze duale oplossing is dat deze flexibiliteit biedt aan klanten van AM-Flow die geen perslucht ter plaatse beschikbaar hebben. Ook zijn er in het systeem voorbereidingen getroffen voor UL/ CSA.
Modulair betekent in dit geval dat de klant er direct, of zelfs na verloop van tijd, het systeem kan uitbreiden met 6 pushers of een veelvoud daarvan. Dit geeft veel flexibiliteit voor de eindklant en het systeem kan als het ware meegroeien met de productie van de klant.


Plan van aanpak en uitvoering,

Onze aanpak bij de ontwikkeling van een dergelijk systeem bestond uit het ontwerpen en bouwen van een prototype. Op basis van dit prototype hebben we in bijzijn van de klant de sorteermodule op functionaliteit kunnen testen met hun eigen aangeleverde modellen. Na een aantal succesvolle tests hebben we samen een specificatie opgesteld en konden wij het eindproduct vervaardigen.


World Wide!!

Leuke bijkomstigheid van dit verhaal is dat de basis van deze succes story is gelegd tijdens een vliegreis naar Minneapolis Amerika. Door een stoel naast elkaar en het uitwisselen van visitekaartjes in de rij bij de customs is er een mooie/ prettige samenwerking ontstaan.

Met vriendelijke groeten,

Stefan van den Nieuwenhof

 


► Agri food tech:

Sensoren, drones, autonome robots, smart farming, big data, vision technologie, slimme LED verlichting.  De innovaties binnen de Agri en Food sector volgen elkaar in een rap tempo op met als doel: de wereld blijvend van voedsel voorzien, schaarste aanpakken en inspelen op de veranderende voedselketen. Efficiënter, effectiever, duurzamer en anders produceren, zowel in de machinebouw, voedselverwerking als op het land of in de kas staan hierbij centraal.

Ook Sanders Machinebouw investeerd hier in. Koppeling tussen robotica en vision technologie in combinatie met productafhankelijke productietechnieken presenteren wij u graag hoe wij dit oplossen. 

meer weten over dit onderwerp neem gerust contact op!